Senaste inläggen

Av Idde Kartez - 4 mars 2013 18:09

Man kan inte sluta fråga sej hur de kan va så fruktansvärt skrämmande å provocerande med kvinnor som tar plats i media.
Jag förutsätter att det är samma personer som inte anser att de finns skillnader på hur män å kvinnor behandlas i media å samhället som själva inte inte kan kritisera en kvinna de stör sig på i media utan att blanda in hennes utseende eller sex oavsett hur lite de har att göra med de budskap hon för fram i media.


http://m.youtube.com/#/watch?v=k_pLmq8d7...%3Dk_pLmq8d7Mk&gl=SE

ANNONS
Av Idde Kartez - 4 mars 2013 17:57

Idag e jag arg, för jag såg Filip å Fredriks i hissen i går m puma swede å Marc Levengood som gäster. Dom satt å bara helt okritiskt diskuterade hennes jobb, å inställning till de å lät henne sitta å prata ut utan minsta antydan till reflektion eller ens ifrågasättande av eventuella baksidor detta yrkesval kan ha. Jag tänkte hon måste syssla m nån form av mjukporr eftersom hon ses som så rumsren å familjekär å får agera ensam oifeågasatt talesman för hela porrbranchen i så många familjekära program. googla henne för att kolla om mina misstankar stämde men ack så fel jag hade. hon håller på m vanlig hederlig riktig porr. Kanon om hon e lycklig å trivs m de! dessvärre tillhör hon enligt exakt alla studier världen över, en minoritet. Dom flesta prostituerade vill helst sluta och gör de för pengarna, ofta har de kostsamma drogmissbruk att försörja. studier visar även att skrämmande många blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn. Fattar filip å fredrik hur många unga tjejer som sitter å suger åt sej som svampar vid deras program? Har de inget ansvar alls? Varför får lyckliga horor så oproportionerligt stort utrymme i media?
Detta va väl ingen ny kunskap eftersom jag aldrig vart nåt fan av f&f men så bakom flötet hade jag inte fattat att dom va.

ANNONS
Av Idde Kartez - 25 januari 2013 01:16

Fördomar har en negativ klang. Och de kanske är bra.

Men jag tror det är viktigt att inte glömma att vi har fördomar av en anledning. Det är en överlevnadsinstinkt. Ett sätt att snabbt bilda oss en uppfattning om något okänt utifrån våra tidigare möten med liknande.

Föreställ dej tex en person m kniv som kommer springande emot oss.

De flesta av oss skulle snabbt dra slutsatsen att hen vill oss illa och agera därefter. Tänk hur mkt tid vi skulle förlora på stå å göra en medveten analys på denna person, genom att typ stå å fylla i nån form av risk formulär.

(En fördomsfri bebis skulle kunna reagera precis hur som helst å utgången skulle bli därefter.)

Allt vi tänker, känner å gör grundas ju på de fördomar vi fått från tidigare livsupplevelser utan att vi tänker på de, å oftast e de nåt positivt,


men de finns problem..

Precis som poliser som skanske mest får rycka ut ibland vissa samhällsgrupper med tiden har en tendens att skapa sej fördomar mot dessa samhällsgrupper, tenderar vi som jobbar med feministiska frågor ibland att få vissa fördomar mot män. Det är jättesynd, men förståeligt. Kommer man mest i kontakt med en sida av något så drar vår biologiska fördomsgen automatiskt paraleller för att inte utsätta oss för fara.

De e nog svårt komma ifrån. 

Jag har egentligen ingen poäng, mer än att jag tror att de e grymt viktigt att vara medveten om sina fördomar, i alla sammanhang, å på så vis, med tiden sålla ut dem, som man inte vill gå å släpa på och leva efter.

Av Idde Kartez - 17 januari 2013 23:45


Just sett alla 3 delarna av Palme dokumentären på svt play. Kan någon motstå denna fantastiska man?

Jag är tyvärr för ung för att ha fått äran att uppleva honom live i sitt esse, men efter denna korvstoppning inser jag att såna som han växer inte på trän. Han kämpade för jämnlikhet, kvinnors rättigheter, fungerande dagis (som tyvär fortfarande e 100% synnkat till kvinnors rättigheter,) drev igenom frågan om delad vårdnad vid skilsmässa mm mm mm

Kan inte på rak arm komma på nån coolare svensk nånsin.

De e så sjukt sorgligt att alla fanatiker som slåss för nåt gott ska bli dödade. JF Kennedy, Marin Luther Ling, Olof Palmemed många flera. Finns så klart dumsnutar som oxå ryker med, men tyvärr tyvärr tyvärr, verkar det som fler rötägg får sitta kvar.


Av Idde Kartez - 11 januari 2013 21:35


Från och med igår slopades lagen om tvångssterilisering vid könsbyte i Sverige. (redan..) men Jippi! eller?.. Är jag ensam? var e festen? E jag ensam om att uppskatta att denna fachistiska stenålderslag tas bort? En fråga som naturligtvis i praktiken inte berör gemeneman, men som queerfolk kämpat för i åratal.


Jag lyckas inte hitta seriös info om gårdagens lagändring när jag googlar eller går in på de stora tidningarnas hemsidor.

Jag vet att jag inte är nån hacker, men en lagändring e en lagändring å denna en pekning med hela handen åt rätt håll.

För Sverige i tiden, för att citera kungen..


Har alla berörda vant sig vid ett utanförskap å att deras stora frågor inte berör almännheten? Pågår de stora partyt nån stans i det dolda dit jag inte har tillträde?


Hur som helst vill jag, från botten av mitt hjärta, gratulera å lyckönska samtliga berörda och oberörda för att vi får möjligheten att leva i ett av världens bästa länder när de gäller lagar å tacka regeringen för att de äntligen tagit sitt förnuft till fånga.


Av Idde Kartez - 29 augusti 2011 18:30

Med tanke på gårdagens inlägg..

kan de vara för att de typ e första frågan man får från många, främst lite äldre. "Har du någon pojkvän då?"

När man säger nej får man alltid

"varför inte de, du som är så söt" eller "Du ska nog se att du hittar nån snart"


Varför förutsätter hela världen att man är på jakt efter en relation?

E de nåt jag missat? E de som e meningen m livet/de självklara målet alla är på väg mot? Och är man halv utan relation?

Av Idde Kartez - 28 augusti 2011 17:43

Jag har vart helt värdelös på att blogga sista tiden.

Stor anledning e att allt i mitt liv vänts upp å ner å jag har vart ganska värdelös på de mesta.

Jag har separerat, flyttat ut, bytt jobb, fått nya vanor, nya hobbies, en hel del nya vänner, hamnat i en livskris,

insett att jag inte alls e så självständig som alla (ink jag själv) påstår utan snarare kanske världens osjälvständigaste.

Insett att all tid man spenderar med sin partner genererar mångdubbelt om man investerar den i sina vänner, å man får dessutom en bättre garanti eftersom vänskasrelationer sällan tar slut lika drastiskt oh definitivt som kärleksrelationer (man får ju ha flera vänner men inte alltid ika aepterat m flera partners..)


Jag har insett vilket otroligt bekräftelsebehov jag har från män hela tiden oh jag har insett att jag tyvärr tyvärr tyvärr inte är ensam om det.

Det är som om många kvinnor/tjejer inte känner att dom existerar utan män i sina liv. Så mkt livstid vi spenderar på att göra oss fina, fånga intresse, anaysera, diskutera, planera, förska förstå, spela alla kort rätt mm mm mm

ibland känns det som kvinnor i min omgivning (delvis även jag själv) inte gör en enda handling utan att ha en baktanke på män/killar.

Jag vet en mijoner killat som nördar in sig på intressen å inte ser varken tid eller rum (å asbout inte tjejer) i veckor, ja månader!

varför gör så få tjejer likadant?

E det bristen på socialt accepterade kvinnliga intressen? 

E de att tjejer lär sig att de behver en man för att finnas till å skolas in i relationstänkande från födseln?


Ensam e inte stark, men man ska fan inte behöva en man för att vara hel!

Av Idde Kartez - 15 oktober 2010 14:48


Varför är de här en ovanlig syn på scen när de inte är det i vardagssituationer?


http://www.youtube.com/watch?v=i8QxOEFzAXo

Presentation

Det här är en blogg som belyser samhällets orättvisor, svart på rosa..
Vardagliga iaktagelser blandas med tankar kring aktuella händelser, debatter och artiklar. Det kommer även tipsas om feministiska event, filmer, böcker och annat kul. Välkomen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ feministbloggen med Blogkeen
Följ feministbloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se