Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Petra

23 september 2010 00:12

Hur tror du att FI profilera sig bättre? Jag menar, pengabränning var uppmärksamhet för FIs del så in i bomben, men det skapade mest ilska hos många...Dessutom, många vet inte ens vad feminism är, och jag vet att många killar jag har prtat med bara tycker att det är fjantigt...

Idde Kartez

23 september 2010 00:39

Personligen tycker jag pengabränning va genialiskt bra investerade pengar för ett så litet parti utan statligt ekonomiskt stöd. Dom hade inte ens fått en halvsida i en kvällstidning för den summan, och som du e inne på är all publicitet bra publicitet för ett litet parti (vilket är anledningen till att SD aldrig får komma till tals i media överhuvudtaget). För mej är det underligt att folk inte lägger sin energi och ilska på att kvinnor i Sverige förlorar den summan VARJE MINUT istället, för de tycker jag e bertydligt mer frustrerande.
Kanske borde FI förklara lite mer vad feminism handlar om. Det är inte konstigt om vissa killar/män som är oinsatta blir rädda och känner sig anklagade. Det är jobbigt att vara man oxå i det samhälle vi har idag. Man ska va stark, modig, matcho, inte gråta, ta initiativ, och riskera hamna i slagsmål på krogen. Killar kan oxå bli ledsna, vara intresserade av grejjer som inte e typiskt manliga och vara sugna på en cider istället för en öl. FI vill sudda ut de invanda könsrollerna och låta alla vara som de vill. Alla skulle tjäna på det. Att det heter feminism och inte jämnlikism är för att kvinnor setts som "de andra" könet som kämpar sig uppåt.
Kan hända att FI låter lite radikala, men va ska man göra för att visa man menar allvar när tom Reinfelt säger att han är feminist?
Jag vet flera heterosexuella killar som röstade på FI, och dom har fått mkt ekonomiskt stöd av "Abba Benny", så dom vänder sig verkligen inte enbart till män.
Du borde läsa en jätte bra bok som heter "Med uppenbar känsla för stil" av sportjournalisten Stephan Mendel-Enk. Den är kort och bra och handlar om manlighet. Låna ut den till de killar som tycker att feminism är fjantigt oxå..

Presentation

Det här är en blogg som belyser samhällets orättvisor, svart på rosa..
Vardagliga iaktagelser blandas med tankar kring aktuella händelser, debatter och artiklar. Det kommer även tipsas om feministiska event, filmer, böcker och annat kul. Välkomen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ feministbloggen med Blogkeen
Följ feministbloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se