Direktlänk till inlägg 13 september 2010

Varför ska de va välgörenhet att rädda liv men inte att sälja saker?

Av Idde Kartez - 13 september 2010 13:05

Blir så otroligt trött på att kvinnofridsarbete ska betraktas som välgörenhet. Det är flera tusentals kvinnor som arbetar gratis i Sverige varje dag för att rädda livet på sina medsystrar. Ett jobb som i alla andra sammanhang ses som samhällets problem.

Kvinnomishandel är statistiskt sett den mest accepterade brottshandlingen i Ssverige och det måste bekämpas med en attitydförändring som genomsyrar hela samhället, från individers sätt att tänka till lagtexters formuleringar.

Under 1900 talet har fler kvinnor mördats i världen pga sitt  kön än män dött under hela första och andra världskriget tillsammans.


Sen finns de män som gnäller om att de inte finns nånstans att ta vägen för de få män som blir misshandlade.. ja, och vad beror de på? 

Kan de va så att män inte e lika benägna att engagera sig utan lön för att hjälpa sina medmänniskor? Eller kan de vara för att problemet inte är lika omfattande? Att män i heterosexuella relationer oftast har ett naturligt fysiskt övertag och att kvinnor statistiskt sett är mindre våldsamma än män?

De är beklagligt att de homosexuella männen hamnar mellan stolarna, men varför är de alltid kvinnors uppgift att rädda hela världen?

De finns ingen naturlig ekonomisk vinning i att hjälpa utsatta människor, och så länge vi har ett samhälle som är uppbyggt från grunden från ekonomisk vinning, där pengar ger makt och makt ger pengar så kommer vi inte längre.


 
 
Vikki

Vikki

14 september 2010 17:49

Men visst finns det några "manshus"? Eller är det bara för våldsamma män?
När det gäller kvinnors ideella arbete, så är de mestadels de som gör det, männen sitter i styrelsen och får ofta ersättning.
Länkar till din blogg btw, du skriver om viktiga saker!

http://vickileh.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Idde Kartez - 17 december 2014 15:11


Hajjar inte helt hur än, men e grymt positiv till detta! Närmare kroppens naturliga cykler tror jag är the shit. så skumt att framställningen av p-piller för män aldrig slår igenom när de hittades en fungerande metod för över ett år sen. Troligen tro...

Av Idde Kartez - 14 november 2013 00:09

Jag ber om ursäkt att jag e så sjukt dålig på att uppdatera den här bloggen! Jag blir otroligt rörd av att folk hittar hit trots att det i perioder (läs tyvärr oftast) går månader mellan tillsfällena då jag uppdaterar.   Jag skulle vilja förtydli...

Av Idde Kartez - 20 september 2013 00:56

De har så sakteligt börjat gå upp för mej att historia inte behöver va världens tråkigaste ämne egentligen. Jag har bara aldrig kunnat relatera till alla gamla kungar å viktiga män. När jag på senare år introducerats för betydelsefulla personer av mi...

Av Idde Kartez - 2 april 2013 18:13

Äntligen börjar fittan få den uppmärksamhet den förtjänar http://debatt.svt.se/2013/04/02/det-ar-2013-och-vi-maste-vaga-prata-om-fittan/...

Av Idde Kartez - 24 mars 2013 18:00

Absurt hur många tjejer, kvinnor, flickor, damer, mammor, systrar, döttrar, mormrödrar som under alltför lång tid inte haft ett namn på sitt könsorgan som ligger bekvämt i  munnen. Kussinmurran, musen, framstjärt, där nere, du vet vad..  omskriv...

Presentation

Det här är en blogg som belyser samhällets orättvisor, svart på rosa..
Vardagliga iaktagelser blandas med tankar kring aktuella händelser, debatter och artiklar. Det kommer även tipsas om feministiska event, filmer, böcker och annat kul. Välkomen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards